7 Extreem ongemakkelijk momenten van plaatsvervangende schaamte die je gegarandeerd ervaart bij First Dates

First Dates is hartstikke leuk, maar soms wil je bij ongemakkelijke momenten wel even achter de muur kruipen of heel hard wegzappen. Hieronder vind je een pijnlijk overzicht van die momenten. Geniet/huiver!

first dates

1) Het begint meteen al bij het binnenkomen

Dat er al één iemand aan de bar zit, die ander binnenkomt, en er tijdens het praatje met Sergio al een soort van ongemakkelijk oogcontact is omdat diegene op de kruk op een meter of zeven wat zit te gluren naar degene waar hij/zij over een minuut mee moet daten. Brrrrr.   

2) Als bij het aan de bar zitten het gesprek al stokt

Het komt vrij vaak voor dat al tijdens het eerste drankje er een ongemakkelijke stilte valt te noteren - vlak nadat ze beiden hun woonplaats hebben gedeeld en die een eindje uit elkaar blijken te liggen. Dan moet je dus nog de hele avond. Soms kan barman Victor de boel nog een beetje redden, maar toch: aaaaaaarggghhh. 

*Bij het fragment hieronder stokte het gesprek overigens niet per se, maar het werd wel heel ongemakkelijk, want Rens stelde de vraag 'Wie ben jij?' aan deze vrouw - daarmee niet doelende op haar naam, maar een meer filosofische vraag en wilde de hele tijd high fives hebben. Even later legde hij uit: "Je moet één ding van me weten: ik hou heel erg van high fives." Goh Rens, dat was nog niet opgevallen..

3) Ze gaan moeilijke dingen eten

Alsof een blind date nog niet ingewikkeld genoeg is, doen de kandidaten het zichzelf ook meer dan eens aan om iets ingewikkelds van de menukaart te bestellen. En dan krijg je dus dit soort beelden. 

4) Iemand begint over kinderen 

Regel 1 van daten: BEGIN NIET OVER KINDEREN OP DE EERSTE DATE! En daar houden de kandidaten zich lang niet altijd aan. Doe het nou gewoon niet! Hoe moeilijk kan het zijn om een gesprek te voeren zonder na tien minuten over de koterwens te beginnen? Zelfs een ongemakkelijke stilte is nog beter...

5) Tsja, de ongemakkelijke stilte dus

Maar al te vaak zit je met gekrulde tenen te kijken als de twee kandidaten hebben uitgewisseld waar ze wonen en waar ze werken. In plaats van daarna te praten over welk bier ze heel lekker vinden, hoeveel kaas ze eten op een gemiddelde dag, het leefgebied van de grutto doornemen of de voor- en nadelen van een verkoudheid bespreken, kiezen ze ervoor om een beetje dom voor zich uit te staren en niks tegen elkaar te zeggen. Doe iets, verdomme! 

6) Het gedoe met de rekening 

Als dat verdomde schatkistje op tafel wordt gelegd, moet je eigenlijk met je afstandsbediening in de aanslag zitten, want dan gebeurt er haast per definitie iets ongemakkelijks. Eigenlijk in alle situaties. Want ze doen er óf heel lang over om elkaar duidelijk te maken dat splitten prima is, óf de man betaalt, maar dat gaat ook nooit heel soepel. Verzin hier wat op, het doet pijn aan onze oogbollen!  

7) En dan is er nog het moment aan het einde waarbij één van de twee overduidelijk wél een vervolgdate wil

Die één van de twee is in 99 procent van de gevallen de man. Terwijl de vrouw een vaag verhaaltje houdt over het gebrek aan klik of wat ze ook maar heeft verzonnen, knikt de man een beetje treurig mee en zegt hij ja en amen. Maar als het aan hem lag, was er gewoon nog een date gekomen, die naakt was geëindigd op een berenvel voor de open haard.