Adttentie adttentie! 5 Bindende richtlijnen voor de thuiswerkvrimibo

Lekker borrelen via skype (of welk hip videocallplatform je ook gebruikt) met je collega's. Maar houd je wel aan Upcomings bindende richtlijnen. Waar het RIVM alles van virussen weet, weten wij alles van borrelen!

laptop

Oké, je zit na een week thuiswerken in een videocall met je collega's en als er thuisgewerkt wordt, wordt er natuurlijk ook thuis geborreld: de digitale thuiswerkvrimibo! Dat is geen sinecure, dus houd je aan onderstaande richtlijnen, anders gaat het helemaal mis...

1) Blijf te allen tijde binnen... 1,5 meter afstand van je bier/wijn

De allerbelangrijkste regel van de thuiswerkvrimibo! Voorkom ellende en zorg ervoor dat je drank gewoon veilig staat opgesteld naast je computer. Nog liever de hele boel over je toetsenbord kliederen dan geen alcohol bij de hand. Social distancing geldt alleen voor mensen, dus geef je drank een gezellige knuffel!

2) Bezuinig niet op snacks

Normaal gesproken heb je misschien een schaal met snacks voor alle collega's. Houd nu gewoon dezelfde hoeveelheden aan, maar dan... HELEMAAL VOOR JEZELF! Jazeker, je mag jezelf wel even verwennen - hopen dat de supermarkt genoeg heeft..

3) Praat even niet over het virus

Op straffe van een thuiswerkadtje. Het gaat er al de hele dag over. Dus tijdens de thuiswerkvrimibo niet. Ga moppen tappen, fantaseer over reisjes die we hopelijk ooit weer kunnen ondernemen. Vertel elkaar je beste dronkemansverhalen. Maak Gers Pardoel belachelijk (oké, dat gaat een beetje over het virus, maar is toegestaan). Ga online darten/30seconds/etc.

4) Laat één iemand de muziek regelen

En laat dat niet degene zijn die zich als eerste aanbiedt. Die wil te graag. Voor je het weet zit je drie uur lang naar de playlist 'Berts Toppertjes' te luisteren met alleen maar hysterische rotherrie. Weet je wat: wissel het gewoon af. Ieder een half uur in charge of de muziek. En iedereen heeft een veto als je echt even geen zin hebt om van links naar rechts te gaan met Snollebollekes. Zet degene die op dat moment de muziek regelt het niet af na je veto? Een adtje voor diegene!

5) En last but zeker not least: stel een Ellie Lust aan

Etherdiscipline mensen! Anders wordt het een kippenhok waar iedereen door elkaar heen kakelt. Veel plezier!