/https%3A%2F%2Fcdn.pijper.io%2F2021%2F01%2Fd99Wl9UatrHjRa1611652642.png)
1) Spinazie is eigenlijk een goede toevoeging aan bijna alle gerechten
2) Het bevat veel vitamine C, antioxidanten en allerlei mineralen die super goed voor je zijn
3) Niet zo gek dus dat je geregeld een zak meeneemt uit de supermarkt
4) Maar daar begint het eigenlijk al, want de normale zakken lijken ENORM. Wat ga je in godsnaam met zoveel spinazie doen? Dus je neemt dan een kleintje. Voedselverspilling tegengaan enzo

5) FOUT NUMMER 1
6) Want eenmaal thuis aangekomen, doe je met al je goede bedoelingen een paar handjes van die groene bladeren in de hete pan en begint te roeren. Je weet dat spinazie keihard slinkt, maar dit moet wel genoeg zijn
7) Eerst denk je daarna zelfs nog 'hmmm, misschien wel wat veel'
8) Maar dan gebeurt het, van het ene op het andere moment zitten er nog maar twee blaadjes in de pan
9) Ja kut, is ook zo. Goed, terug naar de koelkast dan maar. Nog een beetje erbij toch
10) Weer roeren
11) Ja, heel chill. Nu heb je vier blaadjes.
12) Ondertussen zitten de andere ingrediënten van het gerecht te verpieteren in een andere pan
13) Of moet je juist alles nog maken omdat het bakken van spinazie AL JE TIJD OPEIST
14) En je kunt niet nog meer spinazie erbij doen, want dan is de rest compleet verbrand
15) Resultaat: een gerecht met ergens verstopt 3,5 blaadje spinazie. (Want de helft van eentje is vastgebrand aan de bodem van de pan blijven zitten.)
16) Volgende keer beter. Misschien dan. Waarschijnlijk niet.
Maar hè, het is het wel gewoon waard toch. Spinazie is gewoon hartstikke lekker en dus ook nog eens goed voor je. Je blijft het toch maar eten. Popeye werd er immers vet sterk van en dat wil jij ook. Hoef je helemaal niet voor te liften in de sportschool. Wat is eigenlijk jullie grootste ergernis in de keuken?
De Leven
- Twitter: @shutupmikeginn