8 iPhone hacks die je sowieso nog niet kende

Oké, behalve de tweede misschien.

iphone

Als je kijkt naar je gemiddelde schermtijd zou je verwachten dat je alle ins & outs van je iPhone wel kent inmiddels. Toch deelt Twitteraar Marius Hauken een aantal hacks die wij nog niet kenden. En jij waarschijnlijk ook niet.

1) Je hoeft niet eindeloos op terug te klikken

Je kent het wel: je bent zo grondig aan het Instagram-stalken dat je van profiel, naar profiel naar profiel bent geklikt. Hoe diep je echt in de app zat merk je pas op het moment dat je weer terug wil naar het begin. Je blijft maar op -terug- klikken. Dit hoeft dus niet. Je kan de terug-knop gewoon lang ingedrukt houden.

2) Volumeknop variaties

Oké, deze weet je waarschijnlijk wel, maar voor de zekerheid: Je kan het volume veel specifieker instellen door met je vinger over de volumebalk te gaan die verschijnt als je het volume aanpast.

3) Handige toolbar

Door één keer met drie vingers op het scherm te tikken komt er een toolbar tevoorschijn met opties voor undo/redo en kopiëren plakken.

4) undo/redo

Je kunt ook dingen ongedaan maken of juist terug zetten door met drie vingers naar links of rechts te swipen in een tekstvak.

5) Cursor verplaatsen

Misschien wel de grootste iPhone struggle voor mensen die niet op de hoogte zijn van deze hack. Maar je kan de cursor dus verplaatsen door de spatiebalk ingedrukt te houden en met je duim op en neer te vegen.

6) Snel een timer zetten

Wanneer je het timer-icoontje in het controlecentrum ingedrukt houdt kan je snel een timer zetten.

7) Tussen apps wisselen

Je kan snel tussen apps wisselen door over het streepje aan de onderkant van je telefoon te swipen.

8) Geen ongewenste review-vragen meer

Irriteer jij je ook zo aan die pop-ups met de vraag of je een app wil recenseren? Dat kan je dus uitzetten. Ga hiervoor naar instellingen > app store en zet het vinkje achter 'beoordelingen en recensies' uit.