Winterdipje? Dit zijn 5 fantastische tips om je huis te winterpimpen

Buiten is het in de winter vaak koud, grijs en grauw; daardoor beland je zelf misschien ook wel in een halve winterdepressie. Alle reden om het binnen in je huis zo gezellig mogelijk te maken. Wij hebben vijf manieren om je huis te winterpimpen én het aan de laatste trends te laten voldoen!

veneta

1) Geur

Ehh nee, daarmee bedoelen we nadrukkelijk níét je broodje kebab met knoflooksaus dat je na het stappen haalde in de kamer laten liggen ofzo. Nee, haal de wintergeur in huis met een kruidige geurkaars. O ja, stofzuigen helpt natuurlijk ook...

2) Haal de natuur in huis 

Ehhh ja, dit gaat wederom wat ver misschien - en daarbij zijn er in Nederland gelukkig geen beren. Maar maak er wel een gezellige 'jungle' van met rotan, bamboe, leer, linnen, riet, hout en heeeeeeel veel groene planten.

3) Hup, kleur op de muur!

Ehhh, ja, misschien gaat een paar emmers felgekleurde verf tegen de muur kwakken je nét wat te ver - al ben je wel lekker snel klaar.. En dat is, gelukkig maar, ook niet helemaal wat de trend is, maar het is wel gedaan met wit. Kleur is king, maar dan wel warme kleuren zoals roestoranje, wijnrood en cognac (vooral die met de drank erin spreken natuurlijk aan). Krijg je een beetje dit. Jij onder dat dekentje op de bank, Netflix aan; lekker toch?

4) Goud is niet meer fout!

Ehhh ook dit kun je natuurlijk weer overdrijven, maar door het in de details te zoeken, kun je je huis ook stijlvol goud maken. Gouden kussentje hier, een kandelaartje daar. Bijkomend voordeel: het is meteen kerst in je huis. OMG staat vanaf nu voor Oh My Gold!

5) En last but zeker not least: verlichting

Neeee! Weer iets subtieler uiteraard. Licht is de belangrijkste sfeermaker in huis. Wanneer je huis veel daglicht vangt heb je geluk! Met de juiste raamdecoratie kun je slim gebruik maken van het ‘gratis’ licht. Shutters zijn hier je beste vrienden! Deze houten binnenluiken kun je gemakkelijk bedienen waardoor je zelf de hoeveelheid lichtinval bepaalt. Ideaal voor de woonkamer! Een ruimte als de slaapkamer wil je daarentegen graag zo donker mogelijk hebben. Hier zijn rolgordijnen met een verduisterende stof de perfecte uitkomst. 

Naast raambekleding voegen lampen ook veel sfeer toe aan je interieur. Kies voor ledlampen die lijken op gloeilampen, deze geven warm licht af en zorgen voor gezelligheid. Een staande lamp in de hoek van de kamer maakt het geheel helemaal compleet. Met deze tips ben jij vanaf nu Koning Winter!