In trek: Dit zijn de populairste digitale munten

De koersen van digitale munten blijven stijgen.

dogecoin

Het zal je niet ontgaan zijn dat de koers van Bitcoin, maar bijvoorbeeld ook van Ethereum en Ripple de afgelopen maanden fors gestegen is. Er werd een nieuwe top behaald van meer dan 60.000 Amerikaanse dollar. Het heeft de dollartekens in de ogen van veel mensen doen laten verschijnen. Zij besloten opnieuw in te stappen, voor het eerst Bitcoin te kopen of zich aan te melden voor groepen waarin over de verschillende digitale munten gesproken wordt. Welke van de duizenden beschikbare crypto’s zijn het populairst? Naast Bitcoin kopen is bijvoorbeeld ook Dogecoin kopen een populaire optie. Waar komt de populariteit van deze munt vandaan? In dit artikel lees je er meer over!

Bedankt Elon!

De voornaamste reden dat de Dogecoin koers zo gestegen is de laatste tijd, is het feit dat Elon Musk regelmatig over de munt tweet. Daarnaast profiteert Dogecoin van de algehele groeiende populariteit van digitale munten. Dit groeiende populariteit valt eveneens gedeeltelijk toe te schrijven aan de tweets van Musk. Hij suggereerde eerder dit jaar dat zijn bedrijf Tesla Bitcoin zou gaan accepteren als betaalmiddel. Een soortgelijk gerucht verscheen ook over Amazon. Later ontkrachtte Amazon het gerucht.

Bitcoin al jaren het populairst

Hoewel een munt als Dogecoin bezig is aan een opmars, zal Bitcoin voorlopig de populairste munt blijven. Dit komt onder meer, doordat je op steeds meer plekken met Bitcoin kunt betalen. Het is bij sommige platforms zelfs mogelijk om een creditcard aan te vragen, welke gekoppeld wordt aan je Bitcoin wallet. Op deze manier heb je de pinpas van je bank niet langer nodig. Daarbij is Bitcoin al jaren de populairste munt en worden andere munten vaak met Bitcoin vergeleken.

Ethereum, Ripple en Cardano 

Naast Dogecoin en Bitcoin zijn ook Ethereum en Ripple populaire munten. Hier mag Cardano inmiddels aan toe worden gevoegd. Cardano is een iets minder grote munt, welke qua werking enigszins lijkt op Ethereum. Beide projecten bieden een ecosysteem waar andere projecten hun digitale munt op kunnen ontwikkelen. Naast Ethereum en Cardano zijn er meer van dit soort ecosystemen. Op dit punt verschillen Ethereum en Cardano dus van een munt als Bitcoin, welke gebruikt wordt als betaalmiddel. Overigens was dat niet het initiële doel van de munt. Blockchain technologie werd in het leven geroepen om de tussenkomst van een derde partij, zoals een bank of notaris, overbodig te maken. Zo konden kosten bespaard worden door gebruikers van deze technologie.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met bitvavo.