Crypto koorts: Hoe kies je een handelsplatvorm dat bij je past?

Hoe kies je een crypto exchange die bij je past?

crypto

Je kan er eigenlijk al een aantal jaar niet meer omheen: cryptomunten zijn groter dan ooit en de populariteit zal de komende jaren alleen maar verder stijgen. Daarnaast gaan ze ook een steeds grotere rol spelen in ons dagelijks leven. Maar als beginner kan het behoorlijk lastig zijn om de juiste informatie te vinden. Hoe kies je bijvoorbeeld het juiste handelsplatform (exchange) om te beginnen met handelen in crypto? Om je op weg te helpen lichten we twee exchanges voor je uit.

Veilig en gemakkelijk

Als beginner zal je misschien snel verdwalen in alle informatie die er te vinden is op het gebied van cryptomunten en handelsplatforms. Ook voor gevorderden is het niet altijd even makkelijk. Bitvavo exchange is daarom een goede optie voor zowel beginners als ervaren handelaren. Bitvavo is namelijk niet alleen de veiligste, maar ook de goedkoopste exchange in Nederland. Ze hebben een groot aanbod van cryptovaluta en een eigen orderboek. Dit is een overzicht van digitale en handmatige transacties, waardoor alles overzichtelijk wordt bijgehouden.

Goedkoop

Registratie bij Bitvavo is gratis en ook voor de verzekerde opslag van Bitcoin en andere cryptovaluta betaal je niets. Door de gebruiksvriendelijke website en app van het platform is het goed bruikbaar voor beginners en ervaren traders en er is ook een officiële registratie bij DNB aanwezig. Doordat de commissie erg laag is (maximaal 0.25% tegenover de veel gebruikelijkere marges van 1% tot 3%) is Bitvavo een aantrekkelijke optie voor iedereen. Wel zo prettig toch, dat je je gemaakte winsten niet voor de helft hoeft af te dragen aan het platform?

Andere opties

Naast Bitvavo is LiteBit een andere bekende naam voor crypto exchange in Nederland. Je kan Bitvavo als het ware zien als een nieuw, goedkoper alternatief voor Litebit-gebruikers. Natuurlijk zitten er ook voordelen aan het gebruik van Litebit. Benieuwd naar een Litebit review? We lichten een aantal elementen over dit platform uit.

Awardwinnaar

Litebit Rotterdam is een klassieke makelaar die in Nederland baanbrekend te werk ging. Dat komt omdat zij de eerste klassieke cryptomakelaar op Nederlandse bodem waren die meerdere crypto’s ondersteunde. Dat deed Litebit niet zonder succes, want in 2019 en 2020 wonnen ze de award voor ‘Beste Crypto Broker’, wat een goede indicatie is voor de betrouwbaarheid en veiligheid van het platform. Litebit is wel wat duurder in gebruik dan Bitvavo. Dit komt doordat Litebit werkt als crytocurrency broker en wisselkantoor, terwijl Bitvavo een cryptovaluta handelsbeurs is.

Gebruiksvriendelijkheid voorop 

Litebit is makkelijk te gebruiken en heeft een veilig en overzichtelijk handelsplatform. Op die manier weet je altijd precies waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan. Dit zorgt er ook voor dat je al je tijd en energie kunt stoppen in de vele beschikbare cryptomunten en niet in het uitvogelen van de werking van het platform. Mocht je toch voor vragen komen te staan, dan heeft Litebit een team van klantenservicemedewerkers die je altijd verder kunnen helpen. Al met al zijn beide platforms geschikt voor zowel beginners als ervaren traders, maar hangt het erg af van waar je zelf naar op zoek bent. Hoe dan ook is dít het moment om te beginnen met handelen in crypto.

Tech
  • Unsplash